top of page

Dankzij deze tips heb je nooit meer zweetvlekken!

We proberen het allemaal te vermijden maar helaas, zweetvlekken op je kleding zijn nu eenmaal onvermijdelijk. Niet getreurd met deze tips verwijder je ze meteen!

1. Deo gebruiken


Om in de eerste plaats zweetvlekken te vermijden, moet je deo gebruiken. Zorg er wel voor dat je niet te veel deodorant onder je oksels spuit. Eén keer sprayen, zorgt er al voor dat je oksels niet gaan zweten. Wanneer je toch ontdekt dat de deodorant niet het gewenste effect heeft, kun je best opzoek gaan naar een ander merk.


2. Topjes of T-shirts onder je kleding


Draag onder je favoriete blouse of top een licht topje of T-shirt. Deze vangt het zweet ook meteen op waardoor je minder snel vlekken zal hebben op het bovenste kledingstukken.


3. Citroensap


Dan mag je je kleding nog zo veel wassen, je zweetvlekken verdwijnen niet zo maar door je kledingstuk in de wasmachine te steken. Wél met citroensap! Spuit een beetje citroensap op de vlek, laat het 5 minuten inwerken, vervolgens in de wasmachine en klaar! Let wel op dat je 100% puur citroensap gebruikt, citroenen persen is dus de boodschap!


4. De zon


Je leest het goed, de zon zou ook een manier zijn om die gele zweetvlekken uit je kleding te krijgen. Laat het kledingstuk een paar uur in de zon leggen, zodat het zweet naar het oppervlak van de kledij trekt door de warmte van de zon. Doordat het zweet aan de oppervlakte zit, zou het na een wasbeurt weg moeten zijn. Hou er wel rekening mee dat je kleding kan verkleuren door de zon, dus gebruik deze truc best alleen met witte kleding.

bottom of page